Možná, že i vy jste se již setkali s bezhotovostním placením. Něco takového má rozhodně své výhody, ale také nevýhody.

Bezhotovostní platební styk Fahd má velkou výhodu v tom, že člověk jen vytáhne kartu, přiloží a peníze se samy odečtou. Samozřejmě se něco takového odvíjí zejména od ceny za dané zboží. Do 500,- není potřeba, abyste zadávali vámi nastavené heslo. Pokud bude cena za dané zboží nad 500,-, už je ale zadání hesla potřeba. Ve výsledku ale něco takového představuje mnohem méně práce, než kdybyste platili hotově. Proč?

platba kartou

Pokud člověk platí hotově, mnohdy musí právě peníze hledat a často nad něčím takovým stráví více času, než by chtěl.

Na druhou stranu mohou mít ale bezhotovostní platby i nevýhody. Mezi takové nevýhody bychom mohli zařadit to, že pokud vám někdo kartu ukradne a zjistí váš kód, může vám všechny peníze, které se na kartě nachází, vybrat.

Pokud se tedy stane, že vaši platební kartu nebudete moct najít, zavolejte raději do banky a zažádejte si o kartu novou a o blokaci stávající karty, aby se nestalo, že skutečně přijdete o všechny vaše peníze.

Může se klidně stát, že vám karta někde vypadne a vy už ji nikdy nenajdete. Může jí ale najít někdo jiný, kdo se pravděpodobně pokusí o získání peněz z dané karty.

Člověk by si měl své věci pečlivě hlídat. Něco takového se neříká jen tak.

Buďte i vy pozorní.

karty platba

Ženy jsou proslulé tím, že si nosí veškeré své věci v kabelce. Může se stát, že se někdo pokusí vaši kabelku ukrást. V takovém případě je potřeba ji bránit zuby, nehty, aby vám nebyla odcizena.

Ne nadarmo se říká, že by měl člověk část peněz nosit v peněžence a část například v kapse. Jeden skutečně nikdy neví, kdy se dostane do problémů a bez financí se jen těžko v dnešní době někde dostanete.

Může se stát, že vám někdo půjčí pár korun na autobus, abyste se dostali tam, kam potřebujete, ale takových lidí je již jen málo.

Hlídejte si vaše věci.